HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Welke vloer is kindbestendig? Kortom, is speelvriendelijk, maar ook slijtvast en goed te onderhouden? 

Wat is een goede vloer voor de babykamer of de kinderkamer?

Welke vloer is trendy én babykamerproof?

Welke vloer is trendy én babykamerproof?

Welke ruimte in jouw huis wordt omgedoopt tot babykamer? En ligt daar al een vloer in, of begin je ‘from scratch’? Bij de vloerkeuze voor een kamer waar kinderen spelen, weliswaar in de toekomst (maar een vloer leg je niet elk jaar) houd je wel met een aantal dingen rekening… en dat is niet alleen de kleur.

In je nieuwbouwwoning je beton schilderen is natuurlijk ontzettend hip, maar voor kruipende baby knietjes niet echt fijn. Oké we zoeken dus een combinatie van hip en praktisch tegelijk. De oplossing is minder ver weg dan je denkt. Een betonlook vinyl of pvc is een stuk kindvriendelijker maar heeft dezelfde stoere uitstraling.

Er zijn verschillende soorten waaraan je kunt denken wanneer je een gebruiksvriendelijke en onderhoudsarme vloer zoekt: laminaat, pvc, vinyl of tapijt. We zetten de voordelen van de verschillende varianten even voor je op een rijtje.
Tapijt voelt warm, kruipt lekker en kinderen glijden niet snel uit. En ook tapijt is er tegenwoordig in moderne varianten, zelfs met een marmerlook of betonlook. Van veel tapijt kun je trouwens ook een vloerkleed op maat laten maken. Handig, als er al een vloer ligt in de babykamer en je andere look wilt creëren. 

Het grote voordeel van vinyl is dat het in veel dessins is te krijgen: hout, steen, tegel, visgraat, gietvloer. En dat het kamerbreed kan worden gelegd in veel gevallen. Dus erg hygiënisch, omdat je geen naden hebt waar vuil of stof tussen kan komen. Ideaal voor een babykamer of kinderkamer waar nog wel eens iets over de vloer gaat. 

Pvc en laminaat zijn er ook in deze dessins. Dit zijn beide harde vloeren die door een speciale techniek bijna niet van echt hout of steen meer zijn te onderscheiden; de nerven zijn gewoon voelbaar. Ook deze vloeren zijn een prima optie voor kleine kindervoetjes. Zeker als je ze combineert met vloerverwarming.

Kinderen kruipen, spelen, ravotten, bouwen en rennen op de vloer in hun kamer. En als ze hun snoepje laten vallen op de grond, gaat dat linea recta weer in de mond. Kortom: je mag best even stilstaan bij de keuze voor een vloer voor jouw oogappeltje. 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek
pvc vloer collecties
van Coretec

blog
Maak een stijlstatement
met een vinyl vloerkleed

advies
Wat is het voordeel
van PVC vloeren?

ontdek de
tapijt
collecties
bij Decokay

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Vloeren om verliefd op te worden
  Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?
 • De ideale keukenvloer
  Wat is een ideale keukenvloer? Eentje die tegen een spatje en een stootje kan natuurlijk! Want iedereen laat wel eens een pan uit z’n handen glippen of knoeit met vette sauzen, koffie of rode wijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het wel sfeervol blijft? 
 • Een vloer die de dennennaalden overleeft
  Het hoort er een beetje bij tijdens de kerstdagen; dennennaalden op de vloer en zachte winterkleden. Maar ook met z’n allen in de keuken aan de slag en daarna uitgebreid tafelen. Het is fijn als je vloer dan tegen een stootje kan.

DECOKAY BLOGS

 • Tapijt voor duizend-en-één-nachten…
  De charme van tapijt is niet iets dat veel uitleg behoeft. De meeste mensen zijn dol op het zachte gevoel onder je voeten. En niet alleen onder je voeten, want tapijt nodigt uit om gezellig op de grond te zitten, met kussens, kleden en alles binnen handbereik.
 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP