HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Iedereen weet dat het in de wintermaanden harder werken is om een geluksgevoel te creëren bij jezelf. Vrijwel iedereen wordt blij van licht. Hoe zorg je er nou voor dat je huis zomer én winter dat lichte gevoel geeft, ook zonder die natuurlijke vitamine D?

Licht wonen, een licht interieur

Zonlicht is gezond; haal het in huis!

Zonlicht is gezond; haal het in huis!

Licht binnenhalen is erg belangrijk voor je gemoed. Want ook al laat glas geen uvb-straling door, waardoor je geen vitamine D aanmaakt, toch hebben we ook simpelweg licht nodig om ons goed te voelen. Daglicht zorgt namelijk voor de aanmaak van serotonine. Een gebrek aan dit stofje, kan leiden tot legio klachten.

Licht in je woning laten is meestal niet het eerste uitgangspunt als je gaat (her)inrichten. Toch zou het dit eigenlijk wel moeten zijn. Nog vóórdat je aan de basis begint (muren, vloer en ramen) zou je eigenlijk eerst moeten inventariseren hoe de lichtinval is. Door dit echt goed te doen, en je vooral niet te laten beperken door bestaande constructies, kun je tot verrassende oplossingen komen. 

Stel, je ziet dat je in een bepaalde ruimte te weinig licht hebt. Dan kun je het groots aanpakken door een lichtkoepel te plaatsen in het dak, of een serre aan te bouwen. Maar laten we eerlijk zijn, dit zijn beide nogal rigoureuze aanpakken. (Tip: check wel even de mogelijkheid voor het plaatsen van een daglichtbuis trouwens.)

Maar wanneer je eens goed kijkt, zie je meestal dat er veel andere oplossingen zijn. Een raam zetten boven een deur zodat daglicht uit een andere kamer kan binnenvallen bijvoorbeeld. Of in een donkere ruimte werken met licht reflecterend behang, verf of spiegels. Of wat dacht je van een sterrenhemel in het plafond…? 

In een andere ruimte waar je al gebrek aan zonlicht hebt, plaats je natuurlijk lichte vitrage of inbetweens. En ook de vloer is voorzien van een licht laminaat, pvc of vinyl. Kies daarnaast voor raambekleding die je volledig op kunt trekken, gecombineerd met bijvoorbeeld lichte raamfolie tegen inkijk.

Maar laten we niet vergeten dat ook (te)veel spullen een ruimte donker en ‘zwaar’ maken. Om een gevoel van ‘licht’ te creëren, moet je je letterlijk licht en gemakkelijk door de ruimte kunnen bewegen. Anders gezegd: als jij de ruimte hebt om een dansje te doen in je kamer, is dat alvast een goed begin voor je humeur!

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
vloeren
collecties
bij Decokay

ontdek de
vitrage collecties
bij Decokay

blog
spelen met licht

advies
Welke kleur kies
ik voor raambekleding?

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

  • Zomer én winter dat voorjaarsgevoel?
    Het gevoel dat je hart vult als je weer naar buiten kunt om de eerste zonnestralen te ‘plukken’ is onbeschrijflijk. Vaak geeft het een energie die naar binnen slaat op alle fronten. Niet voor niets noemen ze het: ‘zomer in de bol’ of ‘voorjaarskriebels’.
  • Een warm, en opgeruimd welkom
    De hal; bij wie is dat geen rommeltje? Daar heb je geen kinderen voor nodig. Je hebt allemaal meerdere jassen - voor elk seizoen, dus minstens drie - in Nederland. En alle schoenen halen het op één of andere magische manier ook nooit de trap op. 
  • Je hele nieuwe huis stylen; wat heb je nodig?
    Je hebt vast wel eens - of vaker - een kamer opnieuw ingericht, van muur tot vloer en raambekleding. Maar een hele woning vergt een integrale blik en dus een totaal andere aanpak.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP