HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Welke kleur gordijnen kies je bij een donkere vloer? Welke raamdecoratie bij een betonlook vloer, enz.? Herhaal je kleurpatronen, of kies je juist voor contrast? Hoe bereik je de ideale match qua raambekleding in combinatie met je vloer?

Gordijnen combineren met de vloer in je interieur

Welke raamdecoratie is jouw ideale match?

Welke raamdecoratie is jouw ideale match?

Alle woonbladen interieurs hebben één ding gemeen waardoor ze zo aansprekend zijn; ze zijn ‘in tune’ met de rest van de omgeving. Nu is dat op zich nog best lastig, om de ideale match te vinden tussen alle stijlelementen zoals de vloer, de muren en het raam. Vooral die laatste kun je niet omheen. Kies je verkeerd, dan blijft het een doorn in het oog. Maar hoe kies je ‘goed’?

Twee dingen: kleur en stijl. Het vinden van de ideale balans doe je het beste door een moodboard te maken met kleuren, en jouw vaste stijlelementen. Vraag daarom altijd de specialist welke raamdecoratie past bij jouw woonstijl. Of beter nog, neem een foto mee van je interieur! Want een donkerbruine vloer heeft niet altíjd behoefte aan rustieke bruine houten jaloezieën. Het kan ook te donker worden.

In grote lijnen heeft elke soort raambekleding van zichzelf een bepaalde uitstraling. Zo staan nonchalant golvende overgordijnen met inbetweens heel rustiek, maar het mooie is dat deze zich écht in elk interieur thuisvoelen. In industriële of klassieke interieurs laat je ze gewoon overhangen op de grond. Plissé gordijnen zijn bijvoorbeeld échte romantiek liefhebbers, maar… doen in een modern interieur ook weer heel strak aan.

Raamdecoratie die blij wordt van ‘strakke’ interieurs (basic- of moderne interieurs bijvoorbeeld) is zelf ook strak. Meestal vallen deze varianten dan ook in het kozijn. (Kies je deze optie, werk dan eventuele buizen aan de zijkanten weg voor optimaal resultaat). Denk aan (duo) rolgordijnen, en natuurlijk de bekende horizontale jaloezieën in kleur-, breedte- en materiaal naar wens. Maar er zijn ook lamellen die verstopt zijn in losvallende inbetweens, of een hyper moderne variant inbetween gordijn waarin door scherpe vouwen een strak effect ontstaat.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

Blog
Waarom een Luxaflex
of horizontale jaloezie
als raamdecoratie

inspiratie
Licht in je interieur
met een licht vloerkleed

advies
Welke houten jaloezie
moet je kiezen?

advies
Raamdecoratie
op maat

inspiratie
Stralende muren
maken je woonkeuken

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Kleur op de vloer, dat kan niet missen!
  Bestaan er ‘verkeerde’ kleuren voor op de vloer? Het antwoord is nee, elke kleur kan fantastisch staan. Toch zijn er kleuren die een ruimte net even iets meer laten sprankelen dan andere kleuren. Dat hangt helemaal af van bijvoorbeeld de grootte en de lichtinval. Hoe je de perfecte kleur kiest voor jouw vloer, lees je hier!
 • Inspiratie voor je vloer in 2022
  De nieuwste trends zijn bekend voor 2022! Dat betekent inspiratie opdoen en ‘cherry picken’ wat past bij jouw persoonlijke stijl. Wanneer jouw vloer aan vervanging toe is wil je misschien weten wat hip en trending is voor op de vloer.
 • Een gladde vloer met wat extra’s
  Typisch voor Scandinavisch wonen is de ongedwongen houtlook. De vloer moet dus absoluut glad en hard zijn met houtlook, niet met beton of tegels. Zichtbare noesten hoeven niet per se, maar verlevendigen wel het natuurlijke effect.

DECOKAY BLOGS

 • Vroeger was niet alles beter…
  Laminaat… Dat was voor mij zo’n beetje vloeken in de kerk. Als je voor hout gaat, moet het ook echt op hout lijken, en dat geldt ook voor steen. Een bezoekje aan de vakhandel heeft me echter even met de neus op de feiten gedrukt.
 • Je vloer in de spotlight
  Een vloer is zoveel meer dan alleen wat er onder je voeten ligt. Het is de basis voor je interieur en van jouw leven in huis. De basis voor thuis begint met het kiezen van de perfecte vloer.
 • Lekker ‘voelen’ dat moet gewoon met tapijt!
  Denk je dat tapijt uit de tijd is en niets voor jou? Think again… Op de VTWonen design beurs kwamen we de nieuwe tapijtcollectie van VT Wonen tegen en werden op slag verliefd. Voor elke smaak wat wils en een ultiem gevoel van luxe.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP