HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


De woonkamer is de plek in huis waar iedereen zich thuis moet voelen. Waar je woordeloos ‘vertelt’ wie je bent met je interieur en styling. Hoe realiseer jij ook zo’n personality statement?

Een neutrale basis voor je woonkamer maken

Jouw woonkamer, jouw stijl

Jouw woonkamer, jouw stijl

Om die ideale woonkamer te creëren, die zo uit de bladen lijkt te komen, moet je beginnen bij de basis. Dat betekent dat je de ruimte leeg maakt (of leeg denkt, als dat niet kan) en alles los durft te laten dat er nu is. Van vloer, tot muren en ramen. 

Als je afstand neemt en niet meer wordt afgeleid door meubelstukken die er al jaren staan, gordijnen die er al jaren hangen, en andere snuisterijen, heb je een frisse blik voor wat nieuws. Wanneer je de ruimte zo fris bekijkt, blijkt vaak ineens dat je meubels ook niet op de meest logische plek te staan. We hebben de neiging alles tegen de wand te zetten, waardoor een ruimte al snel kleiner lijkt, terwijl je het tegenovergestelde wilde bereiken.

Vaak zijn de wanden in de loop der jaren behangen met schilderijtjes en dergelijke, terwijl een groot oppervlak juist ideaal is om een statement mee te maken. Je hebt tegenwoordig zulk fraai behang dat het al een groot schilderij op zich is. Met zo’n wand achter de bank, of de eettafel bijvoorbeeld, creëer je een eye catcher. 

Ook wanneer je slechts een deel van de wand ziet, kun je schitteren door te werken met levendigheid op de muur met muurverf. Met kalkverf bijvoorbeeld (Marrakech Walls). Of super matte muurverf met een haast poederachtig resultaat.

Het belangrijkste is eenheid. Die bereik je gek genoeg meestal niet door alles in dezelfde kleur(toon) te houden. Ga je voor een donkere laminaat vloer van brede planken, dan wil je niet ook donkere wanden en donkere gordijnen. Je wil een speelse samenhang tussen die belangrijkste elementen. 

Zo kan het bijzonder fraai zijn om met meerdere kleuren muren te werken in de woonkamer. Je hebt daar tenslotte vaak meerdere ruimtes ineen; de eethoek én de zithoek. Je kunt op die manier één wand bijvoorbeeld toetrekken naar de vloer door te kiezen voor een aangrenzende kleur of een behang waar de kleur van de vloer deels in terugkomt. 

Hetzelfde geldt voor de ramen. Hoe meer je ‘stapelt’, hoe fraaier het effect. Overgordijnen die precies passen bij de inbetweens qua kleurschakering. En die mogen dan best een kleurtje hebben. Of wil je slechts één laag voor je raam? Dan zijn duettes of plissé gordijnen ook in veel modekleuren verkrijgbaar. De beste tip is om vooraf rustig te gaan zitten met zowel de kleuropties van de vloer, de raambekleding als de muren, en te variëren, tot je de perfecte combinatie hebt gevonden.
Afmaken doe je later door de aanvullende kleuren van muur en gordijnen terug te laten komen in accessoires zoals bijvoorbeeld kussens.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
no limits
gordijnstoffen
van Toppoint

inspiratie
Vloeren: de
keuzeis reuze

advies
Wat voor plooi
mogelijkhede zijn er
voor gordijnen?

product informatie
Dynamic Concrete
van Interfloor: beton
om van te houden

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP