HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


De woonkamer is de plek in huis waar iedereen zich thuis moet voelen. Waar je woordeloos ‘vertelt’ wie je bent met je interieur en styling. Hoe realiseer jij ook zo’n eye catcher?

Een neutrale basis voor je woonkamer maken

Jouw woonkamer, jouw stijl

Jouw woonkamer, jouw stijl

Om die ideale woonkamer te creëren, die zo uit de bladen lijkt te komen, moet je beginnen bij de basis. Dat betekent dat je de ruimte leeg maakt (of leeg denkt, als dat niet kan) en alles los durft te laten dat er nu is. Van vloer, tot muren en ramen. 

Als je afstand neemt en niet meer wordt afgeleid door meubelstukken die er al jaren staan, gordijnen die er al jaren hangen, en andere snuisterijen, dan heb je een frisse blik voor wat nieuws. Wanneer je je ruimte zo bekijkt, blijkt vaak ineens dat je meubels ook niet op de meest logische plek te staan. We hebben de neiging alles tegen de wand te zetten, waardoor een ruimte al snel kleiner lijkt, terwijl je het tegenovergestelde wilde bereiken.

Ook zijn de wanden in de loop der jaren behangen met schilderijtjes en dergelijke, terwijl een groot oppervlak juist ideaal is om een statement mee te maken. Je hebt tegenwoordig zulk fraai behang dat het al een groot schilderij op zich is. Met zo’n wand achter de bank, of de eettafel bijvoorbeeld, creëer je een eye catcher. 

Maar ook wanneer je slechts een deel van de wand kunt zien kun je schitteren door te werken met effecten met muurverf. Zo is er kalkverf, waarmee je een mooi levendig effect geeft, of super matte muurverf met een haast poederachtig resultaat.

Maar het belangrijkste is natuurlijk eenheid. En eenheid bereik je gek genoeg meestal niet door alles in dezelfde kleur(toon) te houden. Ga je voor een donkere laminaat vloer van brede planken, dan wil je niet ook donkere wanden en donkere gordijnen. Je wil samenhang tussen die belangrijkste elementen. 

Zo kan het bijzonder fraai zijn om met meerdere kleuren muren te werken in de woonkamer. Je hebt daar tenslotte vaak meerdere ruimtes ineen; de eethoek én de zithoek. Je kunt op die manier één wand bijvoorbeeld toetrekken naar de vloer door te kiezen voor een aangrenzende kleur (antraciet bijvoorbeeld) of een behang waar de kleur van de vloer deels in terugkomt. 

Hetzelfde geldt voor de ramen. Hoe meer je ‘stapelt’, hoe fraaier het effect. Overgordijnen die precies passen bij de inbetweens qua kleurschakering. En die mogen dan best een kleurtje hebben. Of wil je slechts één laag voor je raam, dan zijn duettes of plissé gordijnen ook in veel modekleuren verkrijgbaar. De beste tip is dan ook om vooraf rustig te gaan zitten met zowel de kleuropties van de vloer, de raambekleding als de muren zitten, en te variëren, tot je de perfecte combinatie hebt gevonden. Afmaken doe je later door de aanvullende kleuren van muur en gordijnen terug te laten komen in accessoires zoals bijvoorbeeld kussens.

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

ontdek de
no limits
gordijnstoffen
van Toppoint

inspiratie
Vloeren: de
keuzeis reuze

advies
Wat voor plooi
mogelijkhede zijn er
voor gordijnen?

product informatie
Dynamic Concrete
van Interfloor: beton
om van te houden

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Buiten grauw? Niet met grijs voor je raam!
  Grijs voor je raam terwijl het buiten guur is? Ja, juist! Breng sfeer in je interieur met deze veelzijdige kleur, die je overal mee kunt combineren!
 • Pastels laten je gordijnen leven
  Kleuren zijn niet ‘plat’. Kleuren worden intenser, levendiger en variëren voor het oog, al naar gelang de toepassing op het materiaal. Bij sommige kleuren is dit effect sterker dan bij andere. Dit geldt zeker voor de momenteel veel in interieurs gebruikte pasteltinten!
 • Chaletstijl met donkere raambekleding
  Wanneer je de chaletstijl bij jou thuis toepast, moet het natuurlijk helemaal kloppen. Nu je de muren donker hebt geverfd en een mooie PVC-vloer of laminaat met houtlook in huis hebt, mag de perfecte raambekleding natuurlijk niet ontbreken. Gordijnen of houten jaloezieën: wat kies jij?

DECOKAY BLOGS

 • Raambekleding als functionele sfeermaker in huis
  Als de zon schijnt, wil je er optimaal van genieten. Maar als je binnen zit, kan diezelfde zon ook echt irritant zijn, bijvoorbeeld wanneer hij recht op je TV schijnt. Met een mooie raambekleding creëer je een functionele oplossing waarmee jij zelf bepaalt hoeveel zon bij je naar binnen schijnt.
 • Kies voor kleur met duettes en plissés
  Ben je toe aan wat kleur in je huis? Denk dan eens aan Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex in kleurschakeringen van de zon zoals warme tinten rood, oranje of geel. En wat dacht je van het afstemmen van diepblauwe shades op een blauw geverfde muur? Spannend en subtiel.  
 • Dromen van licht...
  Keuzes - keuzes in het leven… Als er iets is dat bepalend is voor je interieur - en dus ook voor hoofdbrekens kan zorgen - is het wel raamdecoratie. Het wordt je tegenwoordig ook niet makkelijk gemaakt door het enorme aanbod en de variëteit in raambekleding... 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP