HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route

OPENINGSTIJDEN


Het klinkt logisch; bij de basis beginnen… Maar vaak beginnen we bij het eindpunt als het om inrichting gaat. De vloer ligt er al jaren - en vernieuwing doe je met meubels en schilderijtjes. De ideale wereld is echter juist andersom.

Elke kamer een eigen basis stijl

Begin bij de basis!

Begin bij de basis!

Een kamer heeft drie belangrijke stijlelementen: de vloer, de muren en de ramen. Samen vormen zij de basis voor jouw eigen persoonlijke stijl. En die stijl wordt krachtiger naarmate er meer sprake is van eenheid. 

Nou kun je natuurlijk zeggen ik heb een lichte vloer dus neem ik lichte muren en lichte gordijnen, voila, eenheid. Maar door alles in dezelfde kleurtoon te houden, bereik je niet die felbegeerde design look. Je hebt in de basis een aantal sprekende elementen nodig.

Om dat te bereiken, kun je spelen met een thema. Vooraf bepaal je wat dat thema wordt. ‘Licht en luchtig’ is op zich net zo’n nuttig thema als bijvoorbeeld ‘donker, knus en gezellig’, of ‘speels’. Als je eenmaal weet wat voor sfeer je in een ruimte wil, kun je daar je stijl bij gaan zoeken. 

Voor jou is licht en luchtig misschien wel dromerig en romantisch. Daar past een totaal andere raambekleding of vloer en muur bij, dan iemand die zegt: ‘licht en luchtig is voor mij Scandinavische eenvoud.’ En je zoon of dochter zal misschien ook een heel ander beeld  hebben bij ‘speels’ dan jij. 

Een stijl moet je dus ‘uitvinden’, door veel woonbladen en trends door te spitten, totdat je jouw smaak herkent. Want iedereen heeft een geheel eigen stijl. Als je eenmaal weet wat die is, kun je al het andere loslaten dat je in gedachten had. Knippen en plakken op een moodboard (of op Pinterest) kan daarbij enorm helpen. 

En zo kan het gebeuren dat je uiteindelijk kiest voor een loft stijl, en niet zomaar de muren verft, maar ze in krijtverf zet, met een wax afwerking waardoor ze tot leven komen. En dat je op de vloer gaat voor een betonlook PVC.

Wat weer naadloos aansluit bij de opengewerkte zilverkleurige inbetweens, omsloten door grof geweven grijze linnen overgordijnen. Dit geeft een effect dat niet met een stalen lockerkast te bereiken is...
 

TOPMERKEN BIJ DECOKAY

WIJ KIJKEN SAMEN WAT BIJ JOU PAST

meer over
overgordijnen
bij Decokay

advies
De perfect harmonieuze basis
voor de inrichting van je woonkamer

ontdek de
Luxaflex®
Twist® Rolgordijnen

inspiratie
Woontrends 2020:
behaaglijk aardse kleuren

Zoek je de laatst trends en collecties?

Laat je inspireren bij Decokay

DECOKAY BRENGT JE HUIS TOT LEVEN

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Van smaak naar woonstijl - Hoe doe je dat?
  Over woonstijlen kun je boeken vol schrijven. Ze zijn relatief fluide, en passen zich door de jaren aan naar de laatste trends. Ook komen er nieuwe (gemixte) stijlen bij. 
 • Wat is een woonstijl en welke zijn er?
  Als je echt intensief op zoek gaat naar welke woonstijlen er zoal zijn, kun je met een beetje inspanning tot wel twintig woonstijlen komen! Maar de waarheid is dat er maar een beperkt aantal basis stijlen is, waarvan afgeleiden zijn. 
 • Help! Ik vind meerdere woonstijlen leuk
  Je bent op zoek naar vernieuwing in je interieur. Je bladert watertandend door de woonbladen en vindt het ene interieur nog mooier dan het andere. Leuk, al die nieuwe trends. Maar je wilt het deze keer graag wat doordachter aanpakken. 

DECOKAY BLOGS

 • Licht grijs wordt het nieuwe wit op de muur
  Grijs als de ideale kleur voor je interieur? Misschien heb je er nog niet aan gedacht, maar met grijs kun je alle kanten op! Hoe je met deze inspirerende kleur je interieur helemaal naar je zin maakt, lees je hier!
 • Pastel in huis? Niet zoetsappig, wel zacht!
  Als je aan pastels denkt, schiet je misschien net als ik terug in de jaren ‘70. Ik herinner me nog mijn eerste skivakantie, waarin mijn zongebruinde hoofd uitstak boven een zoet gestreepte pastelkleurige trui met banen roze, lichtblauw, mintgroen en citroengeel. In mijn verdediging; daar liep iedereen toen mee...
 • Knus met Noorse invloeden
  Met de juiste kleuren, materialen en meubels geef je warmte aan je interieur. En dat is fijn wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Laat je inspireren door ‘knussigheid’ en ‘coziness’ wanneer de ‘r’ weer in de maand zit. Laten we een voorbeeld nemen aan de Noren. Zij weten door de lange wintermaanden in hun land als geen ander hoe belangrijk dat is! Kos noemen ze het!

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

TOP